Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / IEH solicită asociaţiilor românești de peste hotare informaţii pentru actualizarea “ Ghidului Mediului Asociativ Românesc din afara graniţelor ţării ”

IEH solicită asociaţiilor românești de peste hotare informaţii pentru actualizarea “ Ghidului Mediului Asociativ Românesc din afara graniţelor ţării ”

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a lansat în format online cea de-a doua ediţie a ghidului informativ.
Pentru actualizarea bazei de date au fost folosite sursele oficiale, dar şi informaţiile primite din partea asociaţiilor, bisericilor şi publicaţiilor româneşti din diaspora şi comunităţile istorice.
Pentru a cuprinde o bază de date cât mai completă și actualizată a organizațiilor, publicațiilor, posturilor de radio și de televiziune, școlilor și bisericilor românești din comunitățile românești din afara granițelor țării, ghidul online va fi actualizat în permanenţă.
Ţinând cont de mobilitatea forţei de muncă, anumite organizaţii, publicaţii, şcoli, posturi de radio şi de televiziune, pot să fie nefuncţionale pe anumite perioade, să îşi desfăşoare activitatea în alte ţări decât în cele menţionate în sursele din ghid sau să presupună modificări de structură.
De aceea, IEH solicită tuturor organizaţiilor româneşti din comunităţile istorice şi diaspora să trimită informaţii despre orice modificare aparută sau asociaţie sau publicaţie nou înfiinţată pentru a putea fi introdusă în ediţia online a “ Ghidului Mediului Asociativ Românesc din afara graniţelor ţării ”.
Adresa la care pot fi trimise informaţiile este comunicare@ieh.ro.
IEH mulţumeşte reprezentaţilor comunităţilor româneşti care au raspuns deja solicitărilor de a trimite datele corecte despre asociaţii, publicaţii, instituţii de cult.