Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Gala laureaților Concursului Internațional de Pian „Arthur Rubinstein” și „Romanian Concert” , Ierusalim, Israel- 17 mai 2017

Gala laureaților Concursului Internațional de Pian „Arthur Rubinstein” și „Romanian Concert” , Ierusalim, Israel- 17 mai 2017

În data de 17 mai 2017, la Ierusalim, au avut loc două evenimente muzicale deosebite: Gala laureaților Concursului Internațional de Pian "Arthur Rubinstein" și "Romanian Concert".

Sala Auditorium a hotelului internațional YMCA (JIY) din Ierusalim, unde s-a desfășurat Gala laureaților Concursului Internațional de Pian "Arthur Rubinstein", a fost neîncăpătoare pentru iubitorii de muzică. Pe scenă au urcat câștigătorii Concursului Internațional de Pian "Arthur Rubinstein" care i-au încântat pe cei prezenți cu virtuozitatea interpretării. Prezența laureatului Daniel Petrică Ciobanu, român de pretutindeni, născut în Piatra Neamț și care locuiește în Germania, i-a făcut pe spectatori să trăiască momente de reală vibrație și emoție.

În Navon Hall, la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, în aceeași zi, a avut loc "Romanian Concert" susținut de copii români și cei ai evreilor originari din România, stabiliți în Israel. Acest eveniment a avut în vedere evidențierea copiilor talentați care provin din familii ale evreilor originari din România.

La evenimentul muzical au fost prezenți consulul onorific al României in Israel, domnul Zvi Herman Bercovici, rectorul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, domnul In`am Lif, directorul Unității de Dezvoltare a Resurselor din cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, domnul Joe Brown Leer.

"În cadrul acestui concert am remarcat copii foarte talentați care merită să fie susținuți și promovați" a afirmat domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH.

Ambele evenimente s-au bucurat de sprijinul doamnei Elisabeth Berkovits, director al Departamentului Proiecte Speciale din cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim.

Gala laureaților Concursului Internațional de Pian „Arthur Rubinstein” și „Romanian Concert” au fost organizate la solicitarea reprezentanților comunității de evrei originari din România stabiliți în Israel și are drept scop cultivarea sentimentului de apartenență la cultura română și al simțului de unitate a comunității în statul de reședință.

Evenimentele au fost organizate de Academia de Muzică și Dans din Ierusalim în parteneriat cu Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni .