Acasă / Evenimente / Elevii Școlii Gimnaziale Nr.81 din București donează cărți pentru copiii români din afara granițelor țării

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.81 din București donează cărți pentru copiii români din afara granițelor țării

        În cadrul proiectului “ Te caută o carte“, elevii Școlii Gimnaziale Nr.81 din București vor dona cărți pentru copiii români din afara granițelor țării. Cărțile colectate în cadrul acestui proiect vor contribui la însușirea de cunoștințe legate de istoria, limba și civilizația românească și consolidarea rolului educației în păstrarea unităţii de limbă şi cultură în rândul copiilor români din străinătate, care sunt integraţi în sistemele educaţionale locale.

        Promovarea educației în limba română în rândul tinerei generații din comunitățile românești este principalul obiectiv al protocolului de colaborare semnat între Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni și Școala Gimnazială Nr.81 din București. Protocolul oferă instituțiilor semnatare cadrul organizatoric necesar pentru colectarea și transmiterea de materiale educaționale pentru asigurarea educației în spiritul cunoașterii valorilor naționale și pentru afirmarea spiritului identitar românesc în rândul copiilor românilor de pretutindeni.

       Evenimentul derulat de IEH în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.81 din București este debutul unui program amplu care implica școli din București, dar și din țară și care se încadreză în manifestările ce vor fi organizate cu ocazia Zilei Limbii Române.

      Între  Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației și Cercetării există un protocol de colaborare în cadrul proiectului „Limba română este patria mea”, inițiat de IEH, care constituie cadrul organizatoric necesar pentru colectarea și transmiterea de materiale educaționale copiilor români din afara granițelor țării.