Acasă / Evenimente / Evenimente Culturale / Elevi și profesori români din regiunea Cernăuți vin în excursie în România

Elevi și profesori români din regiunea Cernăuți vin în excursie în România

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, va derula proiectul Excursie tematică pentru elevii și profesorii români din regiunea Cernăuți la Brașov, Sinaia, Bușteni și Bran,  în perioada 26-28 iulie 2019. Proiectul se desfășoară cu sprijinul Centrului Bucovinean Independent de Cercetări Actuale din Ucraina.

În cadrul excursiei tematice care se va desfășura pe parcursul a trei zile, cei 40 de copii și însoțitori din regiunea Cernăuți, Ucraina, vor avea oportunitatea să viziteze obiective relevante din punct de vedere cultural-istoric, cât și spiritual: Castelul Peleș, Castelul Bran, iar în Brașov vor vedea Biserica Neagră, Piața Sfatului, Strada Sforii, Muntele Tâmpa, Cetatea Brașovului, Turnul Alb, Turnul Negru, Bastioanele Țesătorilor și Graft.

Acțiunea își propune creșterea gradului de informare cu privire la valorile istorice, culturale și spirituale româneşti în rândul etnicilor români din regiune, promovarea identității culturale, etnice, lingvistice și spirituale românești, dar și creșterea numărului de promotori ai valorilor naționale și ai culturii românești în regiunea Cernăuți. Proiectul se desfășoară cu aprobarea  Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.