Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / „Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării”, Grecia, 26 noiembrie – 1 decembrie 2015

„Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării”, Grecia, 26 noiembrie – 1 decembrie 2015

Delegaţia Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni condusă de Zvetlana Preoteasa, director general IEH va participa la deschiderea oficială a Bibliotecii Româneşti din Atena.
La Ambasada României din Atena vor fi întâlniri cu asociaţiile româneşti de pe teritoriul elen unde vor avea loc dezbateri privind problemele cu care se confruntă mediul asociativ românesc din Grecia.
De asemenea, delegaţia IEH va vizita şcolile din Atena în care se predau cursuri de limbă română ale Asociaţiei Femeilor Românce din Grecia, dar şi şcoala din Aspropyrgos.
Directorul general IEH, Zvetlana Preoteasa însoţită de delegaţia Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni va participa la serbarea organizată de Şcoala de tradiţie românească a Comunităţii Române “ Sf. Stefan cel Mare “.
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni va dona și cea de-a doua tranşă de carte românească Penitenciarului de femei din Eleona Thivon.
În data de 30 noiembrie 2015, directorul general IEH, Zvetlana Preoteasa se va întâlni cu primarul si cei doi viceprimari ai Atenei, iar în data de 1 decembrie 2015 cu primarul si Consiliul Local din Aspropyrgos.
Proiectul „Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării” se derulează în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie 2015.
Deschiderea bibliotecii româneşti din Atena şi donația de carte românească de la Penitenciarul de femei din Eleona Thivon au drept scop creşterea gradului de cunoaştere a culturii, civilizaţiei şi spiritualităţii româneşti de către etnicii români din comunităţile româneşti din Grecia, însuşirea valorilor patrimoniului cultural şi spiritual, facilitarea legăturii informaţionale între comunităţile româneşti şi patria-mamă.
Proiectul este realizat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Asociaţia Femeilor Românce din Grecia, Asociaţia Româno-Elenă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” .