Acasă / Proiecte / Cercetare Științifică / EDITAREA VOLUMULUI ,,POPULAȚIA ROMÂNEASCĂ BALCANICĂ. STUDIU UMAN – GEOGRAFIC”

EDITAREA VOLUMULUI ,,POPULAȚIA ROMÂNEASCĂ BALCANICĂ. STUDIU UMAN – GEOGRAFIC”

EDITAREA VOLUMULUI ,,POPULAȚIA ROMÂNEASCĂ BALCANICĂ. STUDIU UMAN – GEOGRAFIC” DE DORIN LOZOVANU, PARTE A COLECȚIEI BASARABICA

          Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Academia Română au lansat volumul ,,Populația Românească Balcanică. Studiu uman – geografic” a lui Dorin Lozovanu.

       Volumul ,,Populația Românească Balcanică, Studiu uman-geografic” descrie principalele studii și cercetări realizate asupra populației românești din Peninsula Balcanică. Fiecare capitol este structurat cronologic pe regiuni, o atenție deosebită fiind acordată cercetărilor recente si a celor cu relevanță uman-geografică. Lucrarea scoate în evidență existența până în prezent a comunităților românești din regiunea balcanică deseori nerecunoscute și amenințate cu dispariția cauzată de procesul de asimilare.

       Tipărirea volumului ,,Populația Românească Balcanică, Studiu uman-geografic” face parte din programul de editare a lucrărilor de cercetare în domeniile de activitate ale Institutului ,,Eudoxiu Hurmuzachi” și este realizată în baza Protocolului de colaborare între IEH și Academia Română.