Acasă / Evenimente / Carte românescă din partea IEH pentru bibliotecile din Cipru

Carte românescă din partea IEH pentru bibliotecile din Cipru

                Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a daruit bibliotecilor din Cipru cărţi în limba română pentru constituirea unui fond de carte românească în fiecare zona unde locuiesc români.

                500 de volume de beletristică, istorie, geografie, istorie a literaturii române şi manuale şcolare au ajuns la  comunitatea românească din Cipru, cu sprijinul Ambasadei României din Republica Cipru.

              „Limba strămoşească este cea care ne defineşte ca români, oriunde ne-am afla în lume. Este important ca românii care trăiesc în afara graniţelor ţării să nu işi uite graiul.  Nu există nimic mai de preţ pentru un popor decât graiul matern  şi este important ca românii plecaţi din ţară să  aibă la dispoziţie cărţi în limba tării unde s-au nascut ” a afirmat Zvetlana Preoteasa , director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

              Ambasada României din Republica Cipru a salutat donaţia de carte, apreciind că, este o contribuţie semnificativă pentru crearea  fondului de titluri în limba romana pentru bibliotecile cipriote.