Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Deschiderea bibliotecii româneşti pentru copii în Tomelloso şi concerte de Crăciun în Tomelloso şi Castellon, Spania

Deschiderea bibliotecii româneşti pentru copii în Tomelloso şi concerte de Crăciun în Tomelloso şi Castellon, Spania

Proiectul „Crăciun românesc pe meleaguri spaniole” a continuat în data de 14 decembrie 2015 în Tomelloso, unde există o importantă comunitate românescă.
La Colegiul “Jose Antonio” din Tomelloso a fost inaugurată biblioteca cu carte în limba română pentru copii. La deschidere au participat domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct al IEH, Corina Cherteş, director al Institutului Limbii Române, doamna Mihaela Angelescu, profesor LCCR la Colegiul “Jose Antonio” din Tomelloso. Evenimentul a fost urmat de o întalnire a delegaţiei IEH cu primarul localităţii Tomelloso, care şi-a exprimat intenţia de a sprijini în continuare toate proiectele legate de educaţia în limba română.
Ziua s-a încheiat cu un spectacol susţinut de elevii români de la Colegiul “Jose Antonio”, dirijaţi de doamna profesor Mihaela Angelescu, iar Corala „Armonia” a Episcopiei Tomisului i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu colindele şi cântecele tradiţionale româneşti.

Programul „Crăciun românesc pe meleaguri spaniole” s-a încheiat într-o atmosfera vibrantă în seara de 15 decembrie 2015, la Parohia „Sfântul Nicolae” din Castellon cu un concert de colinde susţinut de Corala „Armonia” a Episcopiei Tomisului. Români şi spanioli deopotrivă s-au bucurat de magia colindelor şi a cântecelor tradiţionale româneşti.

Proiectul „Crăciun românesc pe meleaguri spaniole”, realizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni în parteneriat cu FADERE este parte componentă a proiectului „Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării” .