Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / “ Crăciun românesc pe meleaguri spaniole”- Întâlniri cu reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe şi Adventiste din Madrid

“ Crăciun românesc pe meleaguri spaniole”- Întâlniri cu reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe şi Adventiste din Madrid

În data de 11 decembrie 2015, delegaţia Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni condusă de domnul Nicolae Brinzea, director general adjunct IEH, s-a întâlnit cu PS Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei. Cu această ocazie, a fost discutată posibilitatea sprijinirii unor programe şi proiecte educaționale și spirituale pentru anul 2016, în special organizarea de tabere pentru copii şi tineri români în Spania cu sprijinul IEH.
Sâmbătă , 12 decembrie 2015, delegația IEH a vizitat şcolile de sâmbătă ale Bisericii Adventiste din Coslada, Madrid. Au avut loc întâlniri cu pastorii şi reprezentanţii comunităţii româneşti adventiste. Au fost punctate o serie de oportunităţi de colaborare pentru susţinerea şi promovarea identităţii etnice, culturale şi lingvistice în rândul copiilor, tinerilor și membrilor comunităţii.

În perioada 11-16 decembrie 2015, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu FADERE, derulează în localităţile Coslada, Tomelloso şi Castellon din Spania proiectul „Crăciun românesc pe meleaguri spaniole”, parte componentă a proiectului „Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării”.