Acasă / Proiecte / Copiii români de la ”Școala Românească din Atena – cursuri de weekend” au fost premiați de IEH

Copiii români de la ”Școala Românească din Atena – cursuri de weekend” au fost premiați de IEH

”Basm românesc”, inițiat de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în urmă cu un an, a fost prezentat pe 1 iunie 2014, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Ambasada României din Atena care a găzduit serbarea de final de an școlar a elevilor de la ”Școala Românească din Atena – cursuri de weekend”, organizată de Asociația ”Comunitatea Română Sfântul Ștefan cel Mare” din Atena.

Cu această ocazie reprezentantul Ambasadei a înmânat din partea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici şi a directorului general al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, doamna Zvetlana Preoteasa, câte un exemplar tipărit ”Basm românesc” și diplome de participare tuturor elevilor care au contribuit la realizarea proiectului IEH, precum și profesorului coordonator din Grecia.

Manifestarea a inclus un amplu spectacol de cântece, dansuri, precum și un recital de poezie realizat de elevii școlii. La finalul ceremoniei, președintele Asociației ”Comunitatea Română Sfântul Ștefan cel Mare” din Atena a acordat cadouri cursanților și profesorilor îndrumători.

De asemenea, pentru serbarea de sfârșit de an școlar, „1 iunie – Sărbătorim copilăria”, care a avut loc la sediul Ambasadei României în Republica Elenă, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a trimis cărți, baloane și stegulețe – tricolor, dedicate celor 150 elevi ai „Școlii românești din Atena – cursuri de weekend”, care funcționează în cadrul Comunității Române Sfântul Ștefan cel Mare.