Acasă / Proiecte / Continuarea Basmului românesc, ediția a II-a de către elevii ȘCOLII DE LIMBA ROMÂNĂ, CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE DACIA din GRECIA

Continuarea Basmului românesc, ediția a II-a de către elevii ȘCOLII DE LIMBA ROMÂNĂ, CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE DACIA din GRECIA

Primul paragraf  al "Basmului românesc", ediția a II-a  a fost scris de către elevii Asociației Proiect Pro Europa din Suceava. Continuarea aparține elevilor Școlii de Limbă Română, Cultură și Civilizație DACIA din Grecia din cadrul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA. 

" Plângeau mult copilele, tăinuite în inima nopții, ca să nu le știe nimeni amărăciunea și … se topeau pe zi ce trece de dorul casei părintești.

Timpul trecea, molime și războaie se abăteau asupra împărăției, piereau voinici în lupte, împăratul și sfetnicii lui nu mai găseau cale de scăpare, în timp ce vrăjitoarea Tirania, stăpâna apelor învolburate și a prăpăstiilor adânci părea că pune tot mai mult stăpânire pe împărăție.

Într-o zi, la poarta împăratului se abătu o bătrânică:

– Mărite Împărate, pe Tărâmul celălalt, în Turnul cel Negru se află ferecată într-un cufăr, puterea Tiraniei. Dacă cufărul va atins de cele trei fete ale tale, Transilvania, Moldova și Valahia, va deveni praf și pulbere și, astfel Tirania își va pierde puterile. Împărăția ta își va recăpăta râurile cristaline de odinioară, prăpăstiile se vor transforma în câmpii verzi și roditoare, iar fetele tale își vor găsi liniștea în pragul casei părintești. Însă, ia aminte drumul este presărat de primejdii și încercări de tot felul, iar Turnul cel Negru este …"

Basmul va fi continuat de elevii Școlii Arthis pentru copiii români din cadrul Asociației "Arthis" din Bruxelles, Belgia.