Acasă / Proiecte / Continuarea „Basmului românesc” de către elevii Școlii de limbã și culturã românească din München, din cadrul Asociației SGRIM e.V, Germania

Continuarea „Basmului românesc” de către elevii Școlii de limbã și culturã românească din München, din cadrul Asociației SGRIM e.V, Germania

Cea de-a doua ediție a „Basmului românesc", proiect al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, în care copii români din lumea întreagă scriu împreună o poveste, a poposit si la Școala de limbã si culturã românească din München, din cadrul Asociației SGRIM e.V, Germania.

Atunci Histor…

vrăjit de frumuseţea fetei se ridică si o urmă fără să se mai gândeasca la promisiunea făcută împăratului. Fata îl conduse prin poieniţa înverzită, apoi străbătură o pădure cu copaci înfloriţi care te imbiau cu miresme ameţitoare şi ajunseră la un castel poleit cu aur şi cristale. -În pământ sunt ascunse comori nebănuite, castelul, pădurea şi tot acest minunat tărâm sunt ale tale daca te lepezi de împaratul tău, ii spuse fata lui Histor. Sfetnicul se uită la castelul care strălucea în lumina soarelui, la poiana verde şi la pădurea înmiresmată şi îşi aminti de vremea când, în împăraţia în care locuia, oamenii erau fericiţi şi trăiau în armonie cu natura, cu cerul şi cu stelele, se întoarse catre fata şi-i spuse -Ceea ce tu imi oferi este minunat, dar eu rămân fidel prietenului meu, împăratul.Pornesc mai departe în căutarea Sfintei Miercuri. Auzind răspunsul lui Histor, fata…… "

Ştafeta merge mai departe la Şcolile de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Puglia, Italia pentru a continua basmul.
Mulţumim elevilor români din Munchen, Germania!