Acasă / Evenimente / Conferința Internațională ,,Latinitate, Romanitate, Românitate”

Conferința Internațională ,,Latinitate, Romanitate, Românitate”

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova organizeză în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie 2019, la Chișinău, cea de a III-a ediție a Conferinței Internaționale „Latinitate, Romanitate și Românitate”.
Evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniului istoriei și al culturii din România, Republica Moldova și Ucraina în scopul evidențierii moștenirii istorice a spațiului românesc în contextul general european.
La conferință vor participa specialiști și personalități de marcă din statele sus menționate, dar și studenți de la universități de profil din Republica Moldova. Conferința va fi structurată pe mai multe paliere în cadrul cărora vor fi abordate teme variate, referitoare la identitatea românească și coordonatele formării acesteia. Comunicările participanților vor fi completate de abordări integrate și studii de caz.