Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / COMUNICAT DE PRESĂ Proiectul ‘Basm Românesc’ pentru elevii români din diaspora a ajuns în Spania, Italia, Ucraina şi Serbia

COMUNICAT DE PRESĂ Proiectul ‘Basm Românesc’ pentru elevii români din diaspora a ajuns în Spania, Italia, Ucraina şi Serbia

Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru Românii de Pretutindeni, instituţie publică aflată în coordonarea directă a Ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Cristian David, anunţă succesul înregistrat la mai puţin de o lună de la lasarea proiectului ‘Basm Românesc’.

Proiectul, iniţiat de Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru Românii de Pretutindeni, este dedicat copiilor români din toate comunităţile din afara graniţelor ţării şi presupune, ca timp de un an, elevii români de pretutindeni să conceapă un basm colectiv.

În luna iulie, ‘Basmul Românesc’ a ajuns în rândurile elevilor români din comunităţile româneşti şi a parcurs patru ţări: Italia, Spania, Ucraina şi Serbia. Prima pagină a basmului a fost scrisă de elevii din cadrul Palatului Copiilor din Bucureşti şi mai apoi trimisă către elevii români şi către profesorii de limbă română din Italia şi Spania, care au participat la evenimentul de lansare a proiectului, prin sistem de video-conferinţă.

Astfel, cea de-a doua pagină a fost realizată de copiii din Madrid, de la scoala ‘Colegio Timón’ sub îndrumarea profesorului de limbă română Mihaela Cucu. Din Spania, ‘Basmul Românesc’ a ajuns în Seregno, Italia, la grupa elevilor români ai doamnei profesor Mariana Paliev, pentru a creiona a treia pagină a basmului.

Cea de-a patra pagină a fost compusă de copiii de la Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, din Ucraina, iar cea de-a cincea a fost continuată de elevii români ai Colegiului Public Ermitagana, din Pamplona, Spania, îndrumaţi de profesorul Mihaela Dan. În această săptămână ‘Basmul Românesc’ se află în Serbia, în rândul elevilor care participă la ‘Atelierele de limbă română Serbia de Răsărit’, sub coordonarea profesorului Rodica Buobului.

‘Basmul Românesc’ îşi va continua drumul în toată lumea şi va ajunge în rândurile elevilor români din comunităţile româneşti de pretutindeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *