Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / COMUNICAT DE PRESĂ IEH a participat la Zilele Parohiei Ortodoxe Române din Trani

COMUNICAT DE PRESĂ IEH a participat la Zilele Parohiei Ortodoxe Române din Trani

Bucureşti, 26 noiembrie 2013
COMUNICAT DE PRESĂ Reprezentantul Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a participat la Zilele Parohiei Ortodoxe Române din Trani
Directorul executiv al IEH, Preot prof. dr. Nicolae Brînzea, a luat parte la o serie de evenimente religioase organizate în cadrul comunităţii româneşti în oraşul Trani, din regiunea Puglia, Italia, în perioada …23-24 noiembrie.
În cadrul manifestărilor a avut loc simpozionul cultural: „Constantin Brâncuși, între cer și pământ”. A fost proiectat un scurt film despre Constantin Brâncuși, urmat de intervențiile invitaților de onoare, între care: Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Române a Italiei Bogdan Tătaru-Cazaban – Ambasadorul României la Vatican; Preotul Ștefan Andronache, parohul Parohiei Trani; Angelo LaNotte – Arhitect din Bari.
În cadrul evenimentului, directorul executiv al IEH a prezentat lucrarea “Filosofia naturaleţii şi creştinism cosmic la Constantin Brâncuşi”. Alături de credincioșii parohiei, la simpozion au mai participat personalități din România și Italia care îşi desfăşoară activitatea în domeniul teologiei, administrației, picturii, graficii şi sculpturii. Dezbaterile au avut ca scop promovarea limbii, istoriei, artei şi culturii românești.
Zilele Parohiei Ortodoxe Române din Trani au fost organizate de Protopopiatul Puglia-Basilicata și Parohia Sfântul Sfințit Mucenic Clement, cu scopul de a le reaminti membrilor comunităților din zonă valorile culturii române, dar și de a oferi momente de apropiere între iubitorii artei cu apartenențe naționale sau religioase diverse.