Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Compozitorul basarabean Eugen Doga aniversat la Oradea

Compozitorul basarabean Eugen Doga aniversat la Oradea

Sala Enescu a Filarmonicii din Oradea a devenit neîncăpătoare pentru iubitorii muzicii lui Eugen Doga.

Evenimentul a marcat împlinirea a 80 de ani de viață a lui Eugen Doga, unul dintre cei mai renumiți compozitori de cinematograf și filme TV din spațiul post-sovietic.

Concertul aniversar „Eugen Doga – 80”, care a avut loc în seara zilei de 10 octombrie 2017, a făcut parte dintr-un şir de concerte aniversare dedicate maestrului Eugen Doga.

Dialoguri muzicale inedite create pe versurile lui Mihai Eminescu şi ale Veronicăi Micle, dar și lucrări celebre din creația compozitorului Eugen Doga au fost interpretate cu măiestrie de soliștii din Republica Moldova, care au fost acompaniați de orchestra Filarmonicii din Oradea.

Evenimentul a fost organizat de Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.

Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun – Precentenar Marea Unire 1918 – 2017 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe anul 2017.