Acasă / MRP / Ceremonia oficială de închidere a Programului de Tabere „Arc-Centenar”

Ceremonia oficială de închidere a Programului de Tabere „Arc-Centenar”

ntr-o atmosferă încărcată de emoție, la Sulina a avut loc închiderea oficială a Programului de Tabere „Arc-Centenar”, seria a-IX-a.

Copii din Republica Moldova și Ucraina, mulți dintre ei aflați pentru prima dată în România, au aflat pentru o săptămână ce înseamnă să simți, să trăiești și să vorbești românește. Au participat la ateliere de limba română, șah, arte plastice, muzică și dans, istorie și sport. Au vizitat locuri frumoase și pline de însemnătate, s-au întâlnit cu pirații din Sulina, au admirat priveliștea orașului de pe Farul Observator, au navigat pe canalele Dunării și au lăsat amintiri cu ajutorul condeiului pe unul dintre pontoanele din Sulina.

Festivitatea de închidere a programului a avut loc în prezența primarului orașului Sulina, domnul Nicolae Raduș, a subsecretarului de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, domnul Victor Ionescu (MRP) și a reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului, parteneri și susținători ai proiectului „Arc”.

„Ne aflăm în Anul Centenarului, un moment deosebit de important pentru toți românii de pretutindeni. De aceea, ne bucurăm că prin acest program am reușit să aducem măcar o mică contribuție la păstrarea și promovarea identității românești. Anul acesta am reușit să avem o participare record, 3000 de etnici și tineri români de pe toate meridianele lumii, 2700 de copii participând la ediția de vară a programului, urmând ca 300 să ia parte la ediția de iarnă. Mulțumim partenerilor noștri de la Direcția de Tineret și Sport pentru tot sprijinul acordat și mulțumim tuturor profesorilor coordonatori și voluntarilor care s-au ocupat de partea creativă a taberelor” a subliniat subsecretarul de stat, Victor Ionescu.

Cei prezenți la ceremonia de închidere s-au bucurat de un frumos program artistic susținut de: Ansamblul „Dor Basarabean” din Ismail, Ucraina, Ansamblul „Tinerețea” din Ucraina, Romanov Alexandru împreună cu o solistă de la Universitatea din Taraclia au interpretat o melodie din repertoriul internațional. Radu Baran din Cahul, Republica Moldova, a interpretat două melodii din folclor, Victor din Cernăuți a intepretat poezia „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane” și Maria Briceac din Ucraina a cântat melodia „Romantică sunt eu”.

„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație “Nicolae Iorga”, inscriindu-se in Planul de actiuni al MRP.

#ARC #Centenar #Romania #mrp #romaneste