Acasă / Evenimente / Cărți în limba română de la elevii bucureșteni pentru copiii români din afara granițelor țării

Cărți în limba română de la elevii bucureșteni pentru copiii români din afara granițelor țării

În cadrul proiectului “ Te caută o carte“, elevii Școlii Gimnaziale Nr.81 din București au donat cărți pentru copiii români din afara granițelor țării. Cărțile colectate în cadrul acestui proiect contribuie la însușirea de cunoștințe legate de istoria, limba și civilizația românească și consolidarea rolului educației în păstrarea unităţii de limbă şi cultură în rândul copiilor români din străinătate, care sunt integraţi în sistemele educaţionale locale.
Promovarea educației în limba română în rândul tinerei generații din comunitățile românești este principalul obiectiv al protocolului de colaborare semnat între Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și Școala Gimnazială Nr.81 din București. Protocolul oferă instituțiilor semnatare cadrul organizatoric necesar pentru colectarea și transmiterea de materiale educaționale necesare asigurării educației în spiritul cunoașterii valorilor naționale și pentru afirmarea spiritului identitar românesc în rândul copiilor românilor de pretutindeni.
“Prin protocolul de colaborare cu Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, copiii din școala noastră oferă cărți pentru copiii românilor din afara granițelor țării. Nimic nu are asemănare cu lumina cărții. Suntem la lecția despre generozitate, despre bobul de sămânță spirituală care se adaugă zi de zi, crește și înflorește în omul luminat. Darul nostru pentru minte și suflet trimite raza de speranță întru păstrarea limbii române și a valorilor naționale, dincolo de hotarele țării.” , a afirmat prof. dr. Gheorghița Badea, directorul Școlii Gimnaziale Nr.81 din București.
În data de 18 mai 2017, la sediul Școlii Gimnaziale Nr.81 din București a avut loc și simpozionul regional “ Te caută o carte“ la care au participat cadre didactice de la unitățile de învățământ din București, dar și din localitățile limitrofe.