Acasă / Evenimente / Biblioteca de carte romaneasca din Bobovo

Biblioteca de carte romaneasca din Bobovo

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) a deschis o bibliotecă de carte românească la Bobovo ,în Valea Timocului, Serbia, în cadrul parohiei ortodoxe din localitate şi sub patronajul protopopiatului arheipiscopiei Dacia Ripensis. Biblioteca a fost deschisă cu sprijinul Asociației pentru păstrarea limbii, culturii și religiei românilor/vlahilor de pe Valea Moravei.

În deschiderea evenimentului ce a avut loc marti, 10 decembrie, la parohia ortodoxa româna din Bobovo, s-a oficiat o slujbă Te Deum şi a fost organizat şi un concert de colinde româneşti, psalmi şi suite corale, susţinut de Corala Bărbătească Armonia din Constanţa.

La evenment au participat: Zvetlana Preoteasa, director general IEH, părintele Iel Buobu Lui, paroh al parohiei de Horreum Margi și Isacova şi aproximativ 100 de români din toate satele româneşti care aparţin parohiei ortodoxe din Bobovo.

IEH a oferit  800 de volume  de cărţi în limba română şi rechizite şcolare pentru 57 de copii din Valea Moravei prezenţi la eveniment şi care participă la cursurile de limbă română.