Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / Asociaţiile româneşti din Atena au sărbătorit Ziua Națională a României

Asociaţiile româneşti din Atena au sărbătorit Ziua Națională a României

Directorul general al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, doamna Zvetlana Preoteasa a participat în data de 29 noiembrie 2015, împreună cu domnul Lucian Fătu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Elenă, la spectacolul susținut de elevii Şcolii Românești din cadrul Comunităţii Române “ Sf. Stefan cel Mare “ din Grecia. În prezența unui public numeros, directorul general IEH , Zvetlana Preoteasa a transmis mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Naționale a României.
În cea de-a doua parte a zilei, directorul general IEH , Zvetlana Preoteasa şi domnul Lucian Fătu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Elenă au deschis oficial biblioteca “Mihai Eminescu” din cadrul şcolii de limbă, cultură şi civilizaţie românească a AFRG. Cu această ocazie, doamnei Zvetlana Preoteasa, director general IEH i-a fost decernată de către Asociaţia Femeilor Românce din Grecia , diploma de excelenţă pentru aportul deosebit, constant şi eficient în promovarea patrimoniului cultural românesc şi pentru efortul depus în promovarea eforturilor neamului peste hotarele ţării, prin punerea în aplicare a programului „ Educaţie, spiritualitate şi informaţie pentru comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării”. În prezența a peste 80 de persoane, elevii școlii AFRG au susţinut un spectacol cu ocazia Zilei Naţionale a României, unde directorul general IEH, Zvetlana Preoteasa a transmis mesajul ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, domnul Dan Stoenescu.
A urmat spectacolul oferit de Asociaţia “Redescoperă România”, unde au fost prezente înalte feţe bisericești din România, iar ziua s-a încheiat cu manifestările culturale organizate de elevii Asociației Culturale “Armonia”.