Acasă / Evenimente / Arta romaneasca in Serbia

Arta romaneasca in Serbia

Luni, 10 decembrie 2013, a avut loc în Serbia deschiderea expoziţiei de artă românească în cadrul proiectului „Casa de Cultură Românească din Zajecar”.

Lucrările de artă expuse la Zajecar aparţin unor artişti români şi au făcut parte din expoziţia „Galeria Vibraţiilor Tinere”, organizată în perioada 7 noiembrie-5 decembrie 2013 la Palatul Parlamentului din Bucureşti, de Asociaţia Atheneum în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”. Un juriu format din specialişti în domeniul artei a selecţionat 27 de lucrări pentru a fi expuse în comunitatea românească din oraşul Zajecar.

La eveniment au participat peste 60 de persoane: consulul României la Zajecar, Iulian Niţu, protopopul Daciei Ripensis, Boian Aleksandrović, reprezentanţi ai parohiilor româneşti şi ai comunităţii române din Valea Timocului.

În cadrul seratei dedicată culturii româneşti Institutul Hurmuzachi a organizat şi un spectacol de colinde susţinut de Corala Bărbătească Armonia din Constanţa, cel mai bun cor bărbătesc din lume care a câştigat Olimpiada Corală Mondială, desfăşurată la Cincinnati – Ohio, în Statele Unite ale Americii şi alte 3 premii în cadrul Campionatul European al Corurilor, desfăşurat anul acesta la Graz, Austria.