Acasă / MRP / Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în județele Argeș și Dâmbovița

Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în județele Argeș și Dâmbovița

Ministrul Natalia-Elena Intotero a prezentat Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” în județele Argeș și Dâmbovița, în cadrul celei de-a doua etape a proiectului, derulată în perioada august-septembrie a.c.

La evenimentele de la Pitești și Târgoviște, care au avut loc azi, 11 septembrie, au luat parte reprezentanți ai primăriilor din județele Argeș și Dâmbovița – primari, consilieri, experți, parlamentari, lideri ai Consiliilor Județene și Instituției Prefectului. Mai mult, campaniei i s-a alăturat și ambasadorul Republicii Italiene în România, Excelența Sa domnul Marco Giungi, care a onorat invitația adresată de ministrul Natalia-Elena Intotero.

Împreună cu partenerii din campania „Informare acasă! Siguranță în lume!”, demnitarul a prezentat, în incinta Consiliului Județean Argeș, cele mai importante aspecte ale campaniei IASL, care se adresează în principal muncitorilor sezonieri si celor din domeniul asistenței sociale. La eveniment au mai luat parte deputații Simona Bucura Oprescu si Nicolae Georgescu, Dan Constantin Mani, președintele Consiliului Județean Argeș, Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Adrian Dumitru Bighiu, subprefectul județului Argeș, Marian Geană, comisar șef ANITP centrul regional Pitești.

Tot astăzi, la Târgoviște, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, ministrul Intotero le-a vorbit celor prezenți despre importanța informării cetățenilor români cu privire la riscurile la care se expun odată cu decizia de trăi și a lucra în afara granițelor țării.

La eveniment au mai participat Daniel Comănescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Antonel Jîjîie, prefectul județului Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, administrator public al județului, Cezar Dincă, director executiv adjunct AJOFM, Luciana Cristea, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial în cadrul Arhiescopiei Târgoviște, Sorin Ion, inspector școlar general, Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște, Gabriela Tănase, inspector de specialitate ANITP Centrul regional Ploiești.

„Este esențial ca românii noștri să plece cu un bagaj important de informații corecte, la un loc de muncă sigur, cu documente legale și să știe cum le poate fi alături statul român în situații neprevăzute”, a subliniat ministrul Intotero.
În cadrul celor două sesiuni de informare de astăzi, ministrul Intotero le-a mulțumit autorităților locale pentru tot sprjinul acordat pentru buna derulare a campaniei. Totodată, demnitarul a reiterat importanța majoră pe care UAT-urile o au în acest proces, prin diseminarea informațiilor cât și prin comunicarea cât mai strânsă cu localnicii stabiliți în străinătate, pentru a-i readuce pe conaționalii noștri plecați departe prin prezentarea tuturor proiectelor de reabilitare, infrastructură, sau creare de locuri de muncă care au fost îndeplinite în fiecare din localitățile de unde aceștia au plecat.