Acasă / Resurse media / Comunicate de presă / 45 de elevi și profesori români din București și Chișinău au participat la Marşul celor Vii de la Auschwitz-Birkenau, în memoria victimelor Holocaustului

45 de elevi și profesori români din București și Chișinău au participat la Marşul celor Vii de la Auschwitz-Birkenau, în memoria victimelor Holocaustului

45 de elevi şi profesori români au fost pe urmele Holocaustului. Timp de o săptămână, aceştia au vizitat în Polonia, locurile în care milioane de evrei au sfârşit în ghetouri, lagăre, camere de gazare şi cuptoare.
Mai bine de jumătate din cei 450.000 de evrei duşi în ghetou şi-au găsit sfârşitul în lagărul de exterminare de la Treblinka. Cei mai mulţi sunt înmormântaţi în Varşovia, într-unul din cele mai mari cimitire evreieşti din Europa şi din lume.
Experienţa tinerilor cu origini evreieşti în Polonia s-a încheiat în data de 13 aprilie când, alături de 20.000 de oameni, au participat la Marşul Internaţional al Vieţii, la Auschwitz. Acolo au pierit un milion şi jumătate de evrei.
„Marșul supraviețuitorilor Holocaustului-să cunoaștem împreună”, care a avut loc în perioada 9-13 aprilie 2018 în Polonia a fost organizat de Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Complexul Educațional Lauder-Reut.