Acasă / Proiecte / 1 Decembrie – „Romania, patria mea”

1 Decembrie – „Romania, patria mea”

Comunitatea română Sfântul Ştefan cel Mare din Atena a organizat un spectacolul intitulat “Romania – patria mea”, dedicat Zilei Nationale a Romaniei.  Evenimentul a avut loc în data de 1 decembrie a.c la Cetrul Cultural “Evelpidon” al Primăriei din Atena.

Spetacolul a fost susţinut de elevii Şcolii Româneşti din Atena, care urmează cursurile desfăşurate în sistem de şcoală duminicală şi organizate în cadrul comunităţii române cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, în cadrul spectacolului au evoluat anamblul folcloric “Tradiţii” şi cercul de teatru care îşi desfăşoară activitatea în cadrul comunităţii române. Alături de aceştia s-au aflat invitaţi speciali, Valentina Ungureanu, solistă de muzică populară din Republica Moldova, acompaniată de ansamblul folclorc “STRUGURAŞ” şi Constantin Tuhut, solist de muzică populară din România, acompaniat de ansamblul folkloric “Actual” din Braşov.

La eveniment au participat peste 300 de personae, elevi însoţiţi de părinţii acestora, dar şi  reprezentanţi ai statului roman, printre care se numără: Lucian Fătu, ambasadorul Extraordinar şi plenipotentiar al României în Republica Elenă,  Graţian – Florin Pârvu, consulul Ambasadei  României la Atena şi directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni (IEH), Zvetlana Preoteasa. Aceasta le-a urat succes tuturor elevilor prezenţi la eveniment şi a citit mesajul transmis de către ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni şi a Zilei Naţionale a României. De asemenea, Zvetlana Preoteasa a oferit tuturor elevilor rechizite şcolare din partea IEH.